İstanbul Turu

Departure Date

Daily

Views

1910

İstanbul'da Gezilecek Yerler

Aya Sofya

Bizans İmparatoru Justinian'ın MS 536'da bitmiş kilisesine ilk kez girdiğinde, “Tanrı'ya şükreterek böyle bir çalışmaya layık görüldüğümü” söyledi. Süleyman, seni aştım! ”Aya Sofya (eski Ayasofya), imparatorun imparatorluğunun servetinin ve teknik kabiliyetinin dünyasına salınan bir ifadesiydi. Gelenek, imparatorun kilisede tahtı çevreleyen alanın, dünyanın resmi merkezi olduğunu ileri sürmüştür. Bir camiye dönüştürülmesiyle, Osmanlı ordularının Konstantinopolis'i ele geçirmesinin ardından, 20. yüzyılda müzeye dönüştürülmesine kadar, Aya Sofya, İstanbul'un en değerli yerlerinden biri olarak kalmıştır.

Topkapı Sarayı

İlk olarak 15. yüzyılda Fatih Sultan tarafından yaptırılan Boğaz'ın yanında bulunan bu görkemli saray, Osmanlı İmparatorluğu'nun padişahlarının 19. yüzyıla kadar egemenliklerine hükmettiği yerdi. Geniş kompleksi göz kamaştırıcı duvarlar ve kuleler ile sınırlandırılmış, görkemli bir şekilde dekore edilmiş odaların bir warrenini birbirine bağlayan karmaşık el boyaması fayanslarla kaplı zengin avlulara sahip, İslam sanatının göz kamaştırıcı bir görüntüsüdür. Buradaki birçok olaydan en popülerleri Harem (padişahın birçok cariyesinin ve çocuğun günlerini geçireceği yer); Büyük Saray Mutfaklarında yürüyebileceğiniz ve İmparatorluk Konseyi Odasının göz kamaştırıcı içindeyken huzursuz olabileceğiniz İkinci Mahkeme; ve padişahın özel odalarını içeren Üçüncü Mahkeme.

Sultan Ahmet Camii

Sultan Ahmet’in başkentine verdiği büyük mimari armağan, günümüzde Sultanahmet Camii olarak bilinen bu güzel camiydi. 1609-1616 yılları arasında inşa edilen cami, tamamlandığı zaman, altı minaresi olduğu için (Mekke Ulu Camii ile aynı sayıda) Müslüman dünyasında bir ateşe neden oldu. Sonunda, yedinci bir minare kararsızlığa sebep olması için Mekke'ye verildi. Cami, takma ismini on binlerce İznik çinisinin iç dekorasyonundan alıyor. İç mekânın tüm mekânsal ve renk efekti, camiyi Osmanlı mimarisinin en iyi başarılarından biri yapıyor. İstanbul gezisinin büyük bir gezi keyfi, Sultanahmet Camii ve Aya Sofya arasında yer alan bahçelerin ortasında, düellolarını kubbelerini ikiz şanzımanlarında deneyimlemek için dolaşıyor. Ekstra ambiyans için alacakaranlıkta gelin. Dua çağrısı, Sultanahmet Camii'nin minaresinden çağrılıyor.

Yerebatan Sarnıcı

Yerebatan Sarnıcı, İstanbul'un en şaşırtıcı turistik mekanlarından biridir. 12 sıradaki 336 sütunla desteklenen bu büyük, saray benzeri yeraltı salonu, bir zamanlar Bizans imparatorları için emperyal su kaynağını depoladı. Proje Büyük Konstantin tarafından başlatılmış, ancak 6. yüzyılda İmparator Justinian tarafından bitmiştir. İnşaatta kullanılan sütunların çoğu önceki klasik yapılardan geri dönüştürülmüş ve dekoratif oymalar içermektedir. Bunların en ünlüsü, kuzeybatı köşesindeki Medusa taşları olarak adlandırılan ve Medusa kafa oymalarıyla bilinen sütun kaideleridir. Buradaki ziyaret, güzelce aydınlatılan sütunlarla ve etrafınızdaki yumuşak, sabit su damlamalarıyla oldukça atmosferik.

Kapalıçarşı

Birçok ziyaretçi için, İstanbul'u gezmek, müzeler ve anıtsal turistik yerler kadar alışveriş yapmakla ilgilidir ve Kapalı Çarşı herkesin geldiği yerdir. Bu devasa kapalı çarşı, Nure Osmaniye Camii ile Beyazıt Camii arasında kalın duvarlarla çevrili, bütün bir şehir mahallesini kaplayan, dünyanın ilk alışveriş merkezi. (1498-1505'te inşa edilen) Beyazıt Camii, Theodosius I. Forum sitesini işgal eder ve Aya Sofya'dan esinlenen bir mimariye sahiptir.

Süleymaniye Camii

Sultanahmet semtinin üstündeki tepede oturan Süleymaniye Camii, İstanbul'un en tanınmış yerlerinden biridir. 1549 ve 75 yılları arasında ünlü Osmanlı mimarı Sinan tarafından Kanuni Sultan Süleyman adına yaptırılmıştır. 53 metre yüksekliğindeki kubbesinin hakim olduğu iç mekan, uyumlu oranları ve tasarım birliği ile dikkat çekmektedir. Sakin bahçede, Sultan Süleyman ve karısı Haseki Hürrem Sultan'ın (batıda Roxelana olarak bilinen) türbelerine de ev sahipliği yapan ilginç bir Osmanlı mezarlığı var.

Dolmabahçe Sarayı

Görkemli ve süslü Dolmabahçe Sarayı, 19. yüzyılda Avrupa dekorasyon ve mimarisinin Osmanlı İmparatorluğu üzerindeki net etkisini göstermektedir. I. Sultan Abdülmecid tarafından 1854 yılında yaptırılan Sultanlar, Sultanların ana ikametgahı olarak Topkapı Sarayı'nın yerini aldı. Resmi bahçeler, çeşmeler, süs havzaları ve çiçek açan çiçek yatakları ile delinirken, Türk Rönesans tarzının saf ihtişamı ve çekiciliği göz kamaştırıyor. İç mekân, Rokoko, Barok, Neoklasik ve Osmanlı unsurlarını mamut kristal avizelerle, altının liberal kullanımı, Fransız tarzı mobilyalar ve göz kamaştırıcı freskli tavanlarla birleştiriyor.

Galata Kulesi

Ceneviz kulesi 14. yüzyılda inşa edilmiştir ve İstanbul'un en tanınmış yerlerinden biridir. Üst balkondan şehrin harika panoramik manzarasını görmek için asansöre veya merdivenlere binin.

İstiklal Caddesi, Taksim

Yayalaştırılmış İstiklal Caddesi (Independence Street), çok sayıda restoran ve kafeye ev sahipliği yapan hareketli bir modern alışveriş caddesidir. Sokağın alt ucuna, 1875 yılında inşa edilen Galata Köprüsü'nün yakınındaki Tünel'den, en eski metro yolunu kullanarak ulaşılabilir. Ayrıca, tepedeki Taksim Meydanı'na kadar uzanan, oldukça eski moda bir tramvay hattı da vardır. Tepenin Taksim Meydanı'ndan hareketli Cumhuriyet Caddesi oteller, mağazalar, restoranlar ve yüksek binalarla kaplı. Yolun doğusunda, meydanın hemen ardından ilginç Askeri Müze'ye ev sahipliği yapan Maçka Parkı bulunuyor.

Book Tour

Tour Name Price Per Adult Price Per Child Available Seats Departure Date Duration
İstanbul Turu $ 0 $ 0 0 Anytime

Booking Information

Name Price ( Adults/Children ) Persons ( Adults/Children ) Quantity Total

SUMMARY

Subtotal $ 0
Total $ 0

Customer Information

*
First Name is required.
*
Last Name is required.
*
Number Phone is required.
*
Address is required.
Thank You. Your booking have received and booking number is