Bursa'da Gezilecek Yerler
Yeşil Cami
Kökleri Selçuklu estetiğinde olan önceki mimariden çok farklı olan Yeşil Cami, 1412-1419 yılları arasında Mehmet I için yaptırılmıştır. İç döşemelerinin yeşil renklerinin adını taşıyan güzel yapı, karmaşık mermer ve kaligrafi ile döşenmiştir.
Ulu Cami
Kuşkusuz, Bursa'nın en önemli tarihi yapılarından biri olan Ulu Cami, değerli olduğu kadar büyük. 1399 yılında Selçuklu tarzında inşa edilen camide 20 küçük kubbe ve iki büyük minare var. Yapının karmaşık ahşap oymaları ve hat sanatı, kare sütunlar ve portallar gibi oldukça etkileyicidir.
Muradiye Complex
Muradiye Külliyesi'nin park ve tarihi mezarlığı nedeniyle, dolaşılması gereken en sakin yerlerden biri. 1426 yılında inşa edilen Sultan II. Murat Camii de kompleksin bir parçasıdır ve Yeşil Cami'ye benzeyen süslemeleri ile etkileyicidir.
Koza Han
Bayezid II, 15. yüzyılda inşa edilen bu tarihi kervansarayı hizmete soktu. “Koza” nın kozaya dönüşmesinden beri adını aldığı ipek koza satışı ile tanınırdı. Günün ilerisindeki alt kattaki odalar mal deposu olarak kullanılırken, üst kattakiler işyerlerine geri dönmeden önceki geceyi geçirebilecekleri yerdeydi.
Cumalıkızık
Bursa şehir merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafedeki bir köy olan Cumalıkızık, iyi korunan tarihi dokusu ile Osmanlı Devletine geri döner. Ziyaretçiler, tarihi orjinal sokaklarda dolaşıp, orjinal ferforje kapı kulpları ve tokmaklarının yanı sıra tarihi bir camiye sahip olan 270 Osmanlı dönemine ait evleri görebiliyorlar.
Bursa Hisarı
Şehrin en eski mahallesi Tophane'yi çevreleyen tarihi Bursa Kalesi'nde yalnızca birkaç savunma duvarı kalmıştır. 60 katlı yüksek Tophane saat kulesinin yanı sıra Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucuları Sultan Sultan ve Orhan'ın mezarlarını da mutlaka görün.
Uludağ
Türkiye'nin en ünlü dağ ve kayak merkezlerinden biri olan Uludağ'dan bahsetmeden Bursa'dan söz edilmeyecekti. Kışın, Türkiye'nin her yerinden insanlar buraya kayak yapmaya geliyorlar.
Yeşil Türbe
Osmanlı Sultanı I. Mehmed Türbesi, koyu turkuaz çinilerle kaplı gerçekten çarpıcı bir yapıdır. İç kısımda, İznik çinileri, imza desenleriyle, oymalı ahşap kapılarla ve süslenmiş kutsal yazılarla etkilemeye devam ediyor.